je bent verantwoordelijk, voor je eigen leven!


tips voor als je een irritant zusje/nichtje hebt

23-08-2013 22:39

Tips voorals je een irritant zusje/buurmeisje/nichtje ect. hebt.


Stap 1: leg haar uit wat je niet leuk of irritant vind, en vraag haar lief of ze wil stoppen
Stap 2: Houd ze nog niet op: vertel het aan een van je ouders, en begin met de zin: Ik moet je wat vertellen, want daar hebben ouders een zwak voor. Dan luisteren ze echt!
Stap 3:Al neemt je zusje/buurmeisje/nichtje je ouders niet serieus of je ouders jou niet, word boos op haar. Ga niet geïrriteerd doen, maar gewoon kwaad, en zeg dat ze nu dus echt NIET cool is. Want meestal is dat de oorzaak; ze wilt eigenlijk dat jij der leuk vind.
Stap 4: doe hetzelfde terug, al leent ze telkens jou kleren, leen dan ook haar kleren, ect. Dit is vaak handig, omdat ze dan zelf een beetje voelen wat jij voelt.
Stap 5: Als dit allemaal niet werkt: maak een kaart met wat je vind dat ze wel mag en wat ze niet mag: bijvoorbeeld: je mag op maandag en dinsdag mijn laptop lenen, maar de andere dagen heb ik hem zelf nodig en moet je der vanaf blijven.
Stap 6: Al stopt ze nu nog niet: negeer haar, na een tijdje stopt ze dan echt wel!

en de gouden tip: vergeef haar wat ze doet, anders blijf je altijd boos op haar, en dat is echt niet fijn! En al heb je het goed gemaakt kan je bijvoorbeeld iets gaan doen wat jullie allebij leuk vinden, zoals een ijsje halen, of gaan zwemmen ofzow..
.


 

—————

Terug