je bent verantwoordelijk, voor je eigen leven!


H3 Het dagboek

07-02-2014 17:04

H3 het dagboek

 

Ik geef je één tip (deze tips is net zo belangrijk als je tip dat je altijd je haren geborsteld moet hebben vóór dat je flirterig met je hand door je haar gaat): als je zo nodig iemand die je dagboek wilt lezen wilt foppen, zorg er dan in ieder geval voor dat het nepsleuteltje dat je ergens waar je het snel kunt zien hebt neergelegd, niet in je dagboek past!

Veel dagboeksleuteltjes zijn namelijk hetzelfde, héél veel dagboeksleuteltjes eigenlijk.
Er zijn enkelen die wel nergens anders in passen, maar dan moet het dagboek ook nog leuk zijn, en dat is er maar zelden.
Vroeger (héél vroeger) waren we beste vriendinnen van elkaar, we vertelden elkaar ál onze geheimen, ook die van anderen, we waren denk ik een jaar of 5 toen we een dagboek kregen in onze schoen, het was sinterklaas.

Omdat het dagboek uit een schoen was gevallen, was het onduidelijk voor wie het dagboek was. Dat maakte ons niet uit, want we waren hartsvriendinnen. We besloten om het dagboek samen te delen. Een jaar later, toen waren we allang geen hartsvriendinnen meer, maar deden we niets anders dat dan de hele tijd kibbelen. Een keertje uit waraak dat ze mijn armbandje stiekem had omgedaan (zogenaamd van goud, omdat hij wel 2 EURO (natuurlijk niet zoveel, maar op die leeftijd vond ik dat veel) koste) verscheurd en in de prullenbak gegooid. Mijn ouders werden natuurlijk zo kwaad als een stier en ik moest voor haar een nieuw dagboek kopen. Maar dat duurde heel lang omdat ik telkens mijn zakgeld, 25 cent, ‘kwijt’ was. (Ja, aan snoepjes, die kosten 5 cent per stuk) Toen hoefde ik het niet meer te betalen J. Maar oké, dat sleuteltje van dat oude dagboek had ze dus in het zicht, op haar bureau, neergelegd.

ik heb hem gepakt en in haar dagboek geprobeerd, het paste, en ik moet je zeggen: ik schrok me echt letterlijk dood. Oké, nu weet je tenminste hoe het komt dat ik dit allemaal van haar weet. Ze weet nog steeds niet waar dat nepsleuteltje nou gebleven is. Verder kan ik ook wel zien en horen wat ze allemaal doet en zegt, we zitten bij elkaar in de klas, omdat er in de andere klassen geen plaats meer was.

—————

Terug