je bent verantwoordelijk, voor je eigen leven!


H2 Waarom ze een meeloper is

22-12-2013 15:33

H2 waarom ze een meeloper is

 

Nu precies vier maanden geleden is ze op deze school gekomen.
Op de vorige school waar ze op zat had ze geen vrienden en werd ze gepest.

Ze schreven gemene briefjes naar haar, sloten haar buiten, verstopten haar spullen en scholden der uit. Niet letterlijk, want dan zou de school er zeker iets tegen gedaan hebben. Ze bedachten nieuwe scheldwoorden, onschuldige dingen, zoals dropsuikerspinlollie. En een paar minuten later stopten ze dan een briefje in haar tas met de betekenis erop. En dit allemaal omdat ze helemaal zichzelf was.

De ene helft van de school was een meeloper en die deden de andere helft van de school, de populaire kinderen, na. En dan had je Ella nog. Ze stond wel in het middelpunt, maar niet op de leuke, goede manier. En omdat je niet de ene dag nog jezelf kan zijn en dan op de andere dag opeens een meeloper, besloot ze van school te wisselen. En het is haar redelijk goed gelukt om op de school waar ze nu zit een meeloper te zijn. Het is natuurlijk fijn dat ze op deze school geen blikjes naar haar hoofd krijg, geen kans heeft om uitgelachen of uitgescholden te worden, niet wordt buitengesloten én dat ze hier wel vrienden heb. Oké, ze zijn niet echt aardig, heel arrogant, geen ‘goede’ vrienden en helemaal niks voor Ella.  Maar ze zijn wel populair. Dit hoort bij haar carrière als meeloper, dus ze moet niet zeuren. Ze zou bijvoorbeeld Alice en Annie veel aardiger vinden dan Jessie en Rosa, hoewel ze daar veel beter mee bevriend is. Maar Alice en Annie zijn niet populair en Jessie en Rosa wel.

Dus het is haar taak om zoveel mogelijk met populaire mensen om te gaan en niet met onpopulaire mensen. Maar ze weet niet of ze haar leven als meeloper wel zo leuk vind.
Zoals ik al zij denkt ze niet dat er ooit een jongen op een meeloper zoals haar valt.

Nou ja… misschien een andere meeloper? Ik heb weleens flyers in mijn buurt opgehangen en daarop stond:

 

Meeloper Ella (10) zoekt andere meeloper ook

10 of 11

Tel: 0612345678

 


Sorry dat ik dat had gedaan, het was een beetje een flauw grapje.
Hiermee werd ze zo erg uitgelachen op school, want Anastasia had er eentje in haar buurt zien hangen (ze woont heel dicht bij mij) en die had ze 104 keer gekopieerd, precies genoeg voor iedereen op school L, dus ik heb ze maar weggehaald. Ze weet nog steeds niet wie die dingen heeft opgehangen. Gelukkig waren ze dat na de herfstvakantie allemaal weer vergeten.

De rede dat ik trouwens een BF (boyfriend) wou zoeken voor haar is dat alle populaire mensen er een hebben. Rosa gaat met Arunda,(rare naam!) Anastasia gaat met Maxo (zo heet hij echt!), etc. Als ze nou echt vrijwillig een meeloper wil zijn help ik maar een handje.

Nou ja… bij dit opzicht kan ze geen meeloper zijn.

Natuurlijk wou ze ook wel een vriendje hoor (denk ik). Maar nu ga ik er niet zo debiel naar op zoek voor haar. Ik wacht wel tot ie haar zelf vind. Dat is toch veel romantischer?

 

—————

Terug